12 Şubat 2012 Pazar

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun itirazıma yanıtı

                                             K A R A R              Tarih: 26.12.2011

Yuksek disiplin kurulumuz aşağıda isimleri yazılı üyelerin katılımı ile Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Eraslan Başkanlığında 26.12.2011 tarihinde Yüksek Disiplin Kurulu toplantı salonunda toplandı.

Yalova İli Merkez İlçe  üyesi Orhan Kocadağ hakında; Yalova İl Disiplin Kurulunca20.09.2011 gün ve2011/22 sayılı kararıyla CHP Tüzüğünün 70/C-a maddesi uyarınca verilen kınama cezasına karşı, disiplin sanığı tarafından yapılan itiraz üzerine, soruşturma ve kovuşturma dosyası getirilmiş olup, adı geçenin savunmasının alındığı görüldü. Dosyanın incelenmesinde; Disiplin sanığının Grup Başkan Vekili Sayın Muharrem İnce'ye basın yoluyla, pak çok kere eleştiri hududunu tecavüz eder şekilde hakarette bulunduğudavranışının eleştiriyle ve parti arkadaşlarıyla bir ilişkisi olmadığıgörüldü. Yüksek Disiplin Kurulumuzca mevcut deliller karşısında adı geçenin atılı disiplin suçunu işlediği hususunda tam bir vicdani kanı oluşmuş bulunmakla, Yalova İl Disiplin Kurulunca da yapılan herhangi bir usuli eksikliğe rastlanmamış ve disiplin cezası takdirinde de bir isabetsizlik görülmemiştir. Bu durum karşısında Yalova İl Disiplin Kurulu kararının onanması gerekir.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Dosya kapsamına,  tolanan delillere göre disiplin sanığı Orhan Kocadağ hakında; Yalova İl Disiplin Kurulunun 20.09.2011 gün, 2011/22 sayılı kararıyla verilen KINAMA cezası usul, yasa ve tüzük hükümlerine uygun olduğu ve taktirde de bir isabetsizlik olmadığından, ONANMASINA kartılanların oy birliği ile  kesin olarak karar verilmiştir.

Orhan  ERASLAN           Orhan AKBULUT        Selahattin ÖÇAL         Selçuk ERAKKUŞ
    YDK Başkanı                  YDK Başkan Yrd.       YDK Sekreteri            YDK Üyesi
      (İmza)                                   (İmza)                      (İmza)                        (İmza)

Mehmet BOZTAŞ            Kemal CENGİZOĞLU    Avni ÇELEBİ             Füsun GÖKÇEN
       Üye                                    Üye                              Üye                               Üye
    (İmza)                                (İmza)                           (İmza)                               (İmza)

                          VELHASIL  DAHA YEDİ ÜYENİN İMZASI DAHA MEVCUT OLUP ...............
Gelelim benim kararıma: Vicdanım bu karara kanaat getirmemiştir. Önce Nasrettin hocanın meşhur fıkrasını anlatmak istiyorum. Hocanın evine bir gün hırsız girmiş. Hocada şikayette bulunmak üzere karakola başvurmuş. Başlamışlar hocayı suçlamaya. Vay niye kapını kilitlemedin, yeterli önlemini almadın diye. Kadı huzuruna çıkarmışlar, orda da aynı durum, Hocayı suçlamalar devam etmiş. Hoca işin içinden çıkamayınca, en son feveran etmiş ve demiş ki Kadı Efendi hırsızın hiç mi suçu yok.

Gelelim benim davaya; birisi basın yoluyla naralar atıp, ''İRLANDALILARI PARTİDEN ATACAĞIM'' diyor, ona ses çıkaran yok. Eh nede olsa o milletvekili ve Grup Başkan vekili. Haspama yakışır misali, ne yapsa revadır. Kimine mübah, kimine günah. Ya bendeniz, sıradan bir parti üyesi. Anlayış buysa kabul etmiyorum ve feveranımda haklıyım. Gerisi önemli değil. Yalov'a da bu sıkıntıları yaşayanların vicdanını ve kanaatini soran yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder