16 Aralık 2012 Pazar



SİLİVRİ İSYANI !..

Geceden düştük Silivri yollarına akın akın, kol kol. Haksızlığı, hukuksusluğu, zulümü protesto etmek için. Onurumuz için, insanlık için. Yıllardır haksız yere birkaç suçlunun yanına, yüzlerce suçlarının ne olduğu dahi bilinmeyen bilim insanlarını, gazetecileri ve yurtsever askerleri beş yıla varan bir süre zarfında, tutukluluk adı altında, adeta öç alınırcasına, özgürlükleri gasp edilip, yargısız infazlara maruz bırakılmışlardır.

 ADD Yalova Şubesi iki otobüs kaldırdı bu gidiş için. CHP, İşçi Partisi ve birçok insan özel araçlarıyla yollara düştüler. Sabahın erken saatinde Silivri zindanları alanına vardığımızda yurdun dört bir yanından akın akın insanlar geliyordu. Öğlene doğru on binlerce insan sele dönüştü.  Ucu bucağı görünmez binlerce otobüs ve özel araçlar kilometrelerce konvoylar oluşturdu. İçlerinde engelli, hamile, hasta, yaşlı ve bebekleriyle gelen duyarlı insanlar hak, hukuk isteyen naraları ortalığı çınlatıyordu.

Bu duyarlı insanların oluşturduğu tablo karşısında umutlanmamak, heyecanlanmamak ne mümkün. İşte ülkemizin insanına gecikmiş de olsa yakışan duyarlılık ve zulüme karşı mağdurun, haklının yanında yer almak…

29 Ekim’de Ankara’dan doğan ve on Kasım’la devam eden güneşin ışıklarını ve ısısını daha gür ve coşkulu olarak Silivri’de gördüm. Güneş doğmuştur artık. Onu balçıkla sıvamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İnsanlardaki kararsızlık, ürkeklik ve vurdumduymazlık, yerini azim, karar ve iradeye, yeter artık demeye bırakıyordu. Onlarca yıldır adeta üzerlerine yapışmış ölü toprağı silkeleyip, atmaya kararlı. Bu Zulüm, baskı ve işkence artık bitmeli diyor bu yurdun insanları.

Dilerim hukuk adına karar verecek bu davanın yargıçları, gecikmiş de olsa adil bir karar verip, adaleti sağlayacaklardır. Ve yine dilerim ki, iktidar mensupları baskı yöntemlerine baş vurmadan, Adaletin, hak ve hukukun sağlanmasına, acıların bir nedbe olsun dinmesine yardımcı olurlar. Unutulmamalıdır ki adalet, hak ve hukuk her kese lazımdır.

Bir önerimle yazımı noktalamak istiyorum. Yasayla kaldırılmış bu Özel Mahkemelerin her türlü yetkilerini bağımsız mahkemelere devredip, Silivri’deki o devasa yerleşke alanına bir Üniversite inşa ettirmektir. Böylelikle orada çekilen acılar bir nedbe olsun hafiflemiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder