9 Ocak 2013 Çarşamba


Yeni yıla girerken

 Yaşadığımız yılı değerlendirecek olursak, toplumun büyük çoğunluğu pek umduğunu bulamadığı kanısındayım. Sıkıntılı ve sorunlu bir yıl yaşadık. Bireysel beklentiler ve temenniler gerçekleşmese de, siyasi açıdan yaşanan her sancıdan sonra şafak vaktinin daha da yaklaştığı gün gibi ortada.

Siyasi açıdan, cumhuriyetten bu yana devletimiz son on yılın en bunalımlı ve en sorunlu yıllarını yaşadı diyebilirim. Rejim açısından, ekonomi açısından ülke çok kaoslar yaşadı. Yapılan tahribatların, yok olan maddi değerlerin, zedelenen kültürel değerlerin farkına çoğunluk ancak akıl erdirebilme noktasına gelmiştir. Her uykunun bir uyanış dönemi vardır. Bir toplum sürekli uyutulamayacağına göre, onun da uyanışı olacaktır. İşte ben bu uyanışı toplumumuzda 2012 yılının son çeyreğinde gördüm. Bu nedenle yeni yıla büyük umutlarla gireceğimize inancım tamdır. Bu bir direniştir, bir uyanıştır, bir birini tetikleme sürecidir. Bu gücün önünde hiçbir entrika ve kuvvet duramaz. Yapılan baskılar, yaşatılan yoksulluklar, eziyetler ve zulüm bitme noktasına gelmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bunu fark etmeyen iktidar kendi sonunu çabuklaştırıyor. “Aç ayı oynamaz” diye bir deyim vardır halk arasında. Laf ebeliğiyle, hamasi nutuklarla, uyutma taktikleriyle ülkenin yönetilemeyeceği algısı yayılmaktadır.

 Yeni yılda sorunların ve sıkıntıların daha da artacağına, toplumun daha da gerileceğine, iktidarın baskılarını daha da arttıracağına inanıyorum. Toplumumuz sıkıntıları ve sorunları görüp, yaşamadıkça kurtuluş yollarını ne yazık ki önceden algılayamıyor. Yaşayıp gördü ve sağlıklı kararını demokrasiden, tam bağımsızlıktan yana verecek. Bundan başka bir seçeneğinin olmayacağını yeni yılda görecek. Bu nedenle yeni yıl bir takım sosyal olaylara gebe olduğunu tahmin ediyorum. Dilerim bu süreç sorunsuz ve sıkıntısız geçer, iktidar partisi gelişmeleri görür ve toplumda sıkıntı yaratmaz. Böylelikle bu süreç bu kadar tahribatla kapanmış olur.

Temennim, ülkemizde yaşanan haksızlıkların, hukuksuzlukların, baskıların, eziyetlerin yaşanmaması ve gerçek demokrasiye geçişin yılı olacağı, özgürlüklerin sağlanacağı yıl olmalı. Bu güzel temennimle her kesin yeni yılını kutlar ve esenlikler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder