19 Mart 2013 Salı


15-16 MART GÜNLERİ

15- 16 Mart günleri Yalova ADD Yalova Şubesi, daha doğrusu Yalova önemli bir şahsiyeti ağırladı. ADD Genel Başkanı Sayın Tansel Çölaşan Yalova’ya geldiler ve dolu dolu iki gün Yalova’daki aydın insanlarla görüştü, ilerici ve Atatürkçü insanlarla tanıştı ve Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulübü gençliğine konferans verdi.

İlgi ve katılım hayli büyüktü. Son otuz yılın buhranlı ve Atatürk ilkelerinden saptırılmış yönetim biçimlerinin ülkeyi nerelere sürüklediğinin farkına varan duyarlı insanlarımız kurtuluş yolunun yine Atatürk ışığının olduğunu anlamalarındandır.

Aynı günün akşamı, yani 15 Mart günü ADD Yalova Şubesinin düzenlemiş olduğu dayanışma yemeği de hayli yoğun, coşkulu ve ilgi çekiciydi. ADD Genel Başkanı Sayın Tansel Çölaşan’ın yemekte yaptığı konuşma çok ilgi çekiciydi.  Atatürkçüyüm, yurtseverim, bu ülkenin vatandaşıyım diyebilen herkesin dinlemesi gerektiğine inanıyorum.

İkinci günü, yani 16 Mart Cumartesi günü saat 12.00 de ADD Yalova şubesinin yeni taşındığı mekanın açılışı vardı. Yine ilgi hayli büyüktü. Her ne hikmetse bu iki gün süresince CHP Yalova İl ve İlçe örgütünden hiç kimseler yoktu. Sanırım çoğu da aynı zamanda bu derneğin üyeleridirler. Nasıl oluyor da bu iki gün süresince esamileri okunmuyor. Hadi diyelim Milletvekilimiz Sayın Muharrem İnce Ankara’daydı  yoğun işleri nedeniyle gelemedi. Bir telgraf çekebilir, çiçek gönderebilirdi. Ne de olsa bir dönem bu güzide derneğin şube başkanlığını yapmış. Öte yanda  diğer Yalova Milletvekilimiz Sayın Temel Çoşkun fırsat bulup çiçek ve kutlama telgraf gönderebilmiş.

Bu tablo karşısında aklıma ister istemez aykırı sorular takılmıyor değil. Şimdiki ADD Yalova Şubesi Başkanı Sayın Orhan Koçal İl Başkanlığına aday olduğundan mı, yoksa başarısız gördüklerinden mi bu ilgisizlik gösteriliyor. Bu yönetim başarısız demeye bu aşamada kimsenin bir hakkının olduğunu sanmıyorum. Zira üç ay gibi kısa bir süre içinde o kadar çok şey başarmışlar ki, takdirlere değer. Yönetimdeki arkadaşların yaptıkları bu özverili çalışma performansları tüm Türkiye’de örmek çalışma olmuş. Genel Başkan kendisi bunu vurguladı. Geriye ne kalıyor, kıskaçlık mı, husumet mi? Yoksa gerçekten birilerinin talimatıyla mı hareket ediyorlar. Anlamakta güçlük çekiyorum. Her zamandan çok birlik ve beraberlik ihtiyacı duyduğumuz bu dönemde, bu tür basit ayak oyunları oynanıyorsa, arpa boyu yol almamız ve başarı göstermemiz mümkün değildir. Vesayet ve biat kültürü CHP’ nin işi değildir. Bu yöntem zarardan başka bir şey getiremez.

Bugün CHP İl ve İlçe örgütünde hayli ilgi çekici bir örgüt toplantısı yaşanacak. Yoğun bir Milletvekili katılımı olacakmış, on beş- yirmi arası. Dilerim katılım yoğun olur ve üyelerin görüşlerine de yer verilir. Yaklaşmakta olan yerel seçimde partimizin başarılı olması için, bazı duyarlı arkadaşlar, aday belirleme yönteminin tüm üyelerin katılımıyla ön seçim talebinde bulunarak, imza kampanyası düzenlediler. Sanırım kısa sürede yedi yüze yakın bir imza toplanmış. Bu demokratik talebin ciddiye alınacağını umuyorum. Zira Aday adayı olabilecek tüm arkadaşlarımız yetkin ve saygındırlar. Sandıktan kim çıkarsa kuşkusuz her partilinin adayı olurlar. Bunun aksini düşünemiyorum. Kişilerden değil, örgütünden icazet alan adaylar başarılı olur ancak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder