19 Mart 2013 Salı



ADD YALOVA ŞUBESİ

ADD Yalova Şubesi yeni yönetimiyle adeta şahlandı.  Her gün olmasa da, fırsat yaratıp sık sık uğramaya çalışıyorum. Her uğradığımda da derneği tıklım tıklım görüyorum. Eski üyelerin yanı sıra, yeni üyeleri de gördükçe insan gururlanıyor ve umutlanıyor.

Bu ilgi ve güzel tablo Atatürk’ün düşüncelerine ve eserlerine acilen ihtiyaç duyulmasından kaynaklanmaktadır. Rayından çıkarılan, Atatürk’ün devrimlerinden ve ışığından uzaklaştırılmanın yanı sıra, yönetimdeki arkadaşların özverili, dürüst ve sevecen tavırlarından da kaynaklanıyor.

Bu başarıyı haz etmeyip, kıskanan bazı çevreler ve kişiler olabilirler. Varsın olsunlar. Onlar varsın kendi kronik ve klasik çukurlarında hasisçe debelenedursunlar. Bu kervan yoluna hızla devam edecek, onlar da öyle bakakalacaklar. O gibilere diyorum ki, çığ altında kalmadan, yabana düşmeden, piyon olmadan dürüstçe bu kervana katılın, dedikodu yapmayın ve itibar etmeyin. Birlikten kuvvet doğuralım, elele verip çoğalalım. Bu türküyü, bu şarkıyı solo  olarak değil, koro olarak hep beraber söyleyelim kardeşçe. Demokrasi ve özgürlük güneşine hep birlikte koşalım, o rüzgarı estirelim.

Başarı az olup bir kişinin olacağına, çok olup, hepimizin olsun. Her ne kadar “meyve veren ağaç taşlanır” denilse de, ben taşlama yerine ağaca su vermeyi yeğlerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder