14 Kasım 2012 Çarşamba



ÇİFTLİKKÖY’DE SAĞLIK REZALETİ

Semtlerde sağlık hizmeti veren Aile Hekimliği, Sağlık Bakanlığı ile hekimler arasında oluşan sözleşmeli yeni bir sağlık hizmeti birimidir. Bir veya birden fazla pratisyen veya uzman hekimlerin bir araya gelerek bulundukları bölgede çalışma standartlarına uygun bir yer kiralarlar.  Sağlık Bakanlığının onayı ile bu yerde topluma sağlık hizmeti sunarlar. Kira, elektrik, su ve benzeri giderler çalışan hekimlere aittir. Buraya kadarı genel tablo.

Gel gelelim Yalova Çiftlikköy’ünde bu durumla ilgili bir tablo hiç de böyle yansımıyor. Çiftlikköy Aile Sağlık Merkezi üç hekim ve üç hemşire ile çalışan bir sağlık birimidir. Bundan önceki yerleri Belediye karşısında, sahile inen cadde üzerinde bir binanın alt katındaydı.

Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşdan aile menfaatlerini ön planda tutup, temsil ettiği makam dayatmaları ile bakın neler yapmış.

Önce eczacı olan damadı Yalçın Doğan’a “Yalçın Eczane”sini Çiftlikköy Sahil Mahallesi Meltem Caddesinde eczane açtırıyor. Buna bir itiraz yok. Eczane standartlara uygun ve ruhsatını almıştır. Ama, eczanenin karşısında bulunan 21 numaralı binanın altında bulunan iki dükkanı ki, söylentilere göre kendisine aitmiş, formalite icabı Samsun Bafra’da yaşayan damadının arkadaşı Yalçın Taşkıran’a devretmiştir. Ne hikmetse bu zatın kontrat ve kira sözleşmesini müdür bey hazırlatıyor ve bu aile hekimlerini müdürlüğe çağırarak,  baskı ile imzalattırıyor.

İki dükkân alel acele birleştiriliyor, Toplam 120 metre kare civarında olan mekân bölmeleri alçıpan panolarla bölünüyor. Labirent gibi oluşturulan mekân natamam olarak hekimlere teslim ediliyor ve Aile Hekimleri oraya taşınmak zorunda kalıyor. Bırakın yellenme sesini,  odadan odaya fısıltı bile rahatlıkla geçiyor. Bu durum karşısında doktoruna muayene olan bir hastanın mahramiyetini herkes duyuyor. Aylık kirası da iki bin TL dir. Oysa bu hekimler aranan vasıflara uygun, aylık kirası 750 TL olan bir yer bulmalarına rağmen, müdür beyin baskılarıyla damadının ve kızının eczanesinin karşısına taşınma mecburiyetinde bırakılıyorlar. Bu tablo yetmemiş, Çiftlikköy’ün tüm yazlık sakinleri buraya yönlendirilme mecburiyetinde bırakılmış.

Müdür Bey Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın hemşerisi, belki de bir yakını. Bir nevi dokunulmazlığı var. Hekimlik ve idarecilik dışında müdürümüz kim bilir daha ne işlerle meşgul. Ne diyelim, kolay gelsin müdür beye diyelim. Böyle olaylar insana organize işleri anımsatıyor her nedense. Tarikat, siyaset, ticaret üçgeni işleyince, bizim müdür de nemalanmak ister tabii ki.

Sağlık Bakanlığı dürüst, tarafsız bir müfettiş gönderirse, her şey ayna gibi ortaya çıkar, durum aydınlanmış olur. Bilmediğimiz başka olaylar varsa onlar da aydınlanmış olur. Bakarsınız biz haksız çıkarız, müdür bey haklı çıkar. O zaman biz de müdür beyden özür dileme erdemliğini gösteririz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder