22 Ocak 2011 Cumartesi

Buruk Bir Açılış Töreni

             

               Yalova’da Başken Üniversitesine bağlı modern bir Diyaliz Merkezi açıldı. Daha önce bu merkez 27 Aralık 1997 tarihinde,Yalova’ya sekiz km. mesafede, Elmalık Köyüne açılmıştı.
             O günden bugüne kadar aralıksız Yalovalılara ve çevresine büyük hizmetler vermiş olan bu Diyaliz Merkezi artık Yalova’nın bir mahallesinde, dört katlı, modern bir binada hizmet verecektir.
           O ilk açılışta Sayın Prof.Dr. Mehmet Haberal da vardı. Modern, daha donanımlı, dört katlı bu yeni binanın açılışında tüm gözler Sayın Prof.Dr.Mehmet Haberal’ı aradı. Ama o yoktu. 550 gündür suçunu bilmeden tutuklu olarak yatıyor. Orda bulunanların gözlerinden okunuyordu bu buruk açılış töreni sevinci. Başkent Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Kenan Aras açılış töreninde yaptığı konuşmada bu burukluğa değindi.
           Daha büyük yerleşim birimleri dururken, neden Yalova diye akıllara bir soru geliyor. Başkent Üniversitesi her türlü riski göze alarak, yıllar önce Yalova’ya diyaliz merkezi açtırıyor. Ben bu gerekçeleri tahmin edebiliyorum. İlk nedeni, ‘Yalova benim Kentimdir’ diyen Atatürk’ün anısına, ikinci nedeni çok sevdiği Cicianne lakabı ile anılan rahmetli Mukadder Koçalı (Koçak) anısına, bu güzide Diyaliz Merkezi Yalovalılara hizmet vermektedir. Diyaliz Merkezin  ikinci katındaki ilk ünitenin adı, Ciciannenin çerçeveli büyük bir gençlik resmi ile, ‘(Cicianne) Mukadder Koçak’ yazılı bir tabela asılıdır. Böylelikle Sayın Haberal iki insana karşı duymüş olduğu sevgisini böyle bir hizmet vefasıyla yaşatmış oluyor.
            Bu sevginin ve hizmetin bilincinde olan Yalovalılar, Sayın Haberal’ın bir an önce özgürlüğüne ve sağlığına kavuşarak, çok sevdiği mesleğine dönmesini  diliyor. Ekim-2010
        
                                                             Orhan Kocadağ
                                                              Emekli Sağlık Memuru
                                                                                       YALOVA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder