22 Ocak 2011 Cumartesi

Yaşananları Duydukça

          Yaşananları duydukça, okudukça insanlık adına utanıyorum. Umutla, sabırla bekliyorum, erkleri ellerinde tutanlardan biri çıkıp desin ki ne yapıyorsunuz ey görevliler. Yetkilerinizi niye kötüye kullanıyorsunuz diyen yok. Görevinden alınan yok. Adeta sağır sultan kesilmişler. İçten içe sanki seviniyorlar.
        Ey hukuk, ey adalet, ey Türk yargısı böyle mi olacaktın. Bu bir linçtir, bu bir yargısız infazdır. Bu bir hüsumettir. Bu bir kin ve nefrettir. İki yıla yakındır suçunun ne olduğunu bilmeden dört duvar arasında tutulan ve ciddi sağlık sorunları ile mücadele veren değerli bilim adamımız Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın suçu ne, öğrenmek istiyoruz.
        Bu ülkede önce yargıçlar mı biat edecekti. Güvenimiz kalmadı artık hiçbir şeye.
         ‘Ey halkım’ diyen ve halkı için parçalanarak can veren Uğur Mumcu, yine aynı uğurda can veren Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Behice Üçok ve diğerleri, halkının aydınlanması ve karanlıklardan kurtulması uğruna şehit oldular, yetmedi mi. Ama artık yeter diyoruz. Halkına ve bilime hizmet etmekten, Atatürkçü olmaktan başka hiç bir suçu olmayan (Başka bir suçu olsaydı şimdi cezalandırılmıştı) Prof.Dr. Mehmet Haberal ve diğer kader arkadaşları için halk olarak sesimizi yükseltmeliyiz. Yeniden hukuku, adaleti, hukukçuyu ve yargıcı güvenilir hale getirmeliyiz. Çünkü hukuk her kese lazım. Hukuk tanımaza da, zalime de lazım.


                                                                   Orhan Kocadağ
                                                                   Emekli Sağlık Memuru
                                                                                        YALOVA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder